Català / Español / English  ·  TEL. 933 775 166 · EMAIL info@institutjoanmiro.cat
Català / Español / English  · 

Notícies

Visita Josep Górriz

26-01-2017

Avui, dia 24 de gener, ens ha visitat el Josep Górriz, autor del llibre Punt negre que els alumnes de 2n  d’ESO estan llegint durant aquest segon trimestre.

Per rebre l’escriptor hem comptat amb la col·laboració de dos alumnes del 2n ESO C que, conjuntament amb les professores del Seminari de Català, li hem donat la  benvinguda al vestíbul del nostre institut. Aquests dos alumnes, el Pol Campdepadrós  i l’Eloi Garicano  li han dedicat les següents paraules d’acollida:

“Hola, Josep,

Benvingut a l’Institut Joan Miró; és un plaer per a nosaltres rebre l’autor del llibre que estem llegint.  Aquest llibre ens està agradant molt.

Ara, quan arribem a la Sala Polivalent, després de la xerrada, els nostres companys et faran preguntes sobre el llibre per saber com l’has fet, tot el treball que hi ha al darrera d’un llibre, la teva experiència com a escriptor i les teves inspiracions.

Esperem que la teva estada entre nosaltres sigui agradable i ja saps que sempre pots tornar.”

 

Tot seguit hem anat a l’Aula Polivalent on aquests dos alumnes han fet la presentació de Josep Górriz als alumnes de 2n i s’ha iniciat la xerrada. L’autor ha parlat de la creació literària i de la importància que els escriptors expliquin històries que puguin passar, que siguin creïbles i que la inspiració neix de petites anècdotes i d’experiències de les vides individuals de les persones. Ha posat diferents exemples, un d’ells sobre el personatge de l’Hermione de Harry Potter i el paral·lelisme amb la infantesa de la seva autora J. K. Rowling. Després ha parlat de la seva llarga experiència com a professor de primària inicialment i de secundària uns anys més tard, i ha llegit en veu alta unes quantes redaccions dels seus alumnes en les quals  es veu clarament que l’important és explicar històries, històries que poden haver nascut de qualsevol petita experiència viscuda.

 

 

Finalment, s’ha obert un torn de preguntes i entre elles se n’ha fet una  sobre si el que passa al llibre  Punt negre està basat en un fet real. Un cop hem finalitzat, el Josep Górriz ha signat els llibres que li han portat alguns alumnes.

Hem acomiadat el Josep Górriz amb un afectuós: “Fins el curs vinent!”


Xarxes socials: