Català / Español / English  ·  TEL. 933 775 166 · EMAIL info@institutjoanmiro.cat
Català / Español / English  · 

Notícies

Conferència "Dones filòsofes" per la professora Rosa Rius. UB

2019/03/05
La professora Rosa Rius exposa l'existència i significació de dones filòsofes en la història.

Avui dimarts 5 de març , la professora Rosa Rius de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona ha donat la conferència "Dones Filòsofes" dirigida a l'alumnat de 2n de Batxillerat amb motiu de la celebració properament del dia de la Dona el divendres 8 de març.

La professora ha parlat de l'existència d'exemples de dones dedicades al desenvolupament del pensament durant el temps que van viure. Ha esmentat la relació que aquestes van mantenir amb el propi concepte de filosofia; dels tractes rebuts que derivaren en l'oblit de les seves aportacions a la història. A la vegada que ha exposat com s'ha esdevingut la consciència de dona pensadora al segle XX.

Una de les idees remarcades ha estat la de la importància i el significat de la preparació solemne abans de les accions que duem a terme referint-se especialment als estudis de l'alumnat assistent.

Ha tancat la seva exposició assenyalant la vocació d'aquestes dones filósofes com una vocació d'"Ésser", "Pensar", "Veure", "Mirar" per a "Viure pensant" en l'ús de la seva llibertat.

Les autores al·ludides han estat filòsofes  dels segles XII, XVI, XVII i XX.


Xarxes socials: